• by:
  • February 21st, 2023
  • Category: nieuws

Dag van de Zorg 19 maart


Een creatieve workshops, lezing 125 jaar Art Nouveau in Antwerpen, presentaties mantelzorg, concert...lees vlug wat wij nog meer voor u in petto hebben

Dag van de Zorg - 19 maart

Zin in een informatieve, creatieve, culturele of muzikale middag?

Kom dan op 19 maart vrijblijvend kennismaken met het woonzorgcentrum en dagverzorgingscentrum De Meander
Van 13 tot 18 uur

Biartstraat 2, 2018 Antwerpen

13u30 - 16u doorlopend creatieve workshops en Café Biart met gebak

oa. juwelen maken, aquarellen, gastendoekjes haken 

 

13u30: presentatie: "Leven in het woonzorgcentrum."

14u00: Workshop verplaatsingstechnieken

door studenten van het 4e jaar verpleegkunde KdG (Karel de Grote Hogeschool) in het kader van het project Zorgzame Buurten

14u45: Presentatie valpreventie

door studenten van het 4e jaar verpleegkunde KdG  (Karel de Grote Hogeschool) in het kader van het project Zorgzame Buurten

 

14u30: 125 jaar Art Nouveau architectuur in Antwerpen - lezing door Alex Elaut

De link tussen Nottebohm en Art Nouveau? J. Bascourt 1898.
In Brussel viert men dit jaar 130 jaar Art Nouveauarchitectuur. In Antwerpen 125 jaar. Architect Jos Bascourt die de ontwerper is van het WZC Nottebohm was één van de eerste architecten in Antwerpen  die woningen ontwierp met een art nouveaugevel.  De familie Nottebohm heeft ook rond 1900 verschillende straten laten aanleggen  waar we nu nog mooie voorbeelden vinden van andere architecten die ook ontwerpen hebben gemaakt in Art Nouveau. Denken we maar aan de Maria en Helenalei op de gronden van de familie Grisar en Nottebohm.

Meer weten? Schrijf dan in voor deze lezing via secretariaat@nottebohm.be of telefonisch 03/259.18.00

 

15u30: presentatie: "Mantelzorg, zo doe je dat."

Het pad van de mantelzorger is vaak niet enkel bezaaid met rozen. Men krijgt te maken met verscheidene valkuilen. Hoewel er geen algemene handleiding bestaat, zijn er toch enkele nuttige inzichten, tips&tricks, mogelijkheden voor financiële en organisatorische ondersteuning die de mantelzorger helpen om dit pad comfortabeler en langer te bewandelen.

We begeleiden je tijdens deze presentatie langs verschillende aspecten van mantelzorg.

Naargelang de noden en interesses van de deelnemers worden de verschillende mogelijkheden verder belicht.

 

16u30: kamerconcert met bubbels - piano Nils Van der Plancken en dwarsfluit Maaike Cottyn brengen voor deze gelegenheid werk van oaF. Poulenc, J.S. Bach, S. Rachmaninoff

Zowel in het woonzorgcentrum als in de Meander hebben we iets met muziek. Concerten horen hier bij het leven zoals eten en drinken. Vandaag kan je genieten van heerlijke piano- en dwarsfluitklanken. 

Ook typisch Nottebohm, we nemen elke gelegenheid ten baat om te feesten in stijl. Bubbels met of zonder alcohol zijn dan nooit ver weg.

Nils Van der Plancken, piano

Op 16-jarige leeftijd begon Nils zijn studies piano en schriftuur aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij studeerde bij Boyan Vodenitcharov (piano), Ann Kuppens (harmonie) en Kristin De Smedt (contrapunt en fuga).
Nadien vervolgde hij zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc Van Hove (compositie) en Joris De Laet (elektronische muziekcompositie). Op 17-jarige leeftijd werd hij laureaat van de Cantabile wedstrijd voor piano.
Van de gelijknamige compositiewedstrijd zou hij later drievoudig winnaar worden. Verder werd hij laureaat van de Robusprijs en de compositieprijs Ernest Van der Eyken.
De grootste bekroning volgde in 2013 als finalist van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor compositie. Momenteel is Nils als pianobegeleider verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Maaike Cottyn, dwarsfluit

Maaike startte haar muzieklessen aan het stedelijk conservatorium van Mechelen, en zette haar hogere studies verder aan de "Fontys Academy of Music and Performing Arts" te Tilburg (NL) waar ze haar docerend en masterdiploma behaalde.
Ze werd laureaat van de nationale “Belfius Classics” wedstrijd.
Doorheen de jaren speelt ze -naast kamermuziek in zeer uiteenlopende muziekstijlen en formaties- ook als freelance fluitiste/piccoliste in diverse orkesten zoals Brussels Philharmonic, Casco Phil, Antwerp Philharmonic (Night of the Proms, Andrea Bocelli, Il Divo, Milow…), Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, Koninklijke Muziekkapel van de Marine (BE), en het Noord Nederlands Orkest, Metropole Orkest, Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Marcel Fisser Band XL (Muziekfeest van het Jaar, Avrotros) (NL), en Aalborg Symfoniorkester (Denemarken). Ook houdt ze ervan regelmatig aan studio opnames mee te werken voor onder andere filmmuziek.
Omwille van haar ruime interesse op het vlak van muziektheater en dans, -en de liefde voor het land-, trok ze tussendoor een jaar naar Italië om er onder andere musical te studeren aan the "Bernstein school of musical theatre" te Bologna.
Ze is lerares dwarsfluit en groepsmusiceren in de Academie voor Muziek en Woord te Willebroek, en vindt het heerlijk om in haar vrije tijd Flamenco te dansen.Nottebohm care
Jij bent voor ons een waardevol mens. We willen zien dat je hier een goed leven kan leiden, een leven dat past bij wie jij bent.

Contact