• by:
  • November 20th, 2019
  • Category: algemeen

Riksjavrijwilligers van onschatbare waarde


Dankzij de drie vaste fietsvrijwilligers: Robert, Renske en Jos krijgen alle bewoners de kans om regelmatig eens de wind in hun haren te voelen.

Nottebohm algemeen
Activiteiten

Riksjavrijwilligers van onschatbare waarde

Dankzij de drie vaste fietsvrijwilligers: Robert, Renske en Jos krijgen alle bewoners de kans om regelmatig eens de wind in hun haren te voelen.

Nottebohm WZC kocht twee jaar geleden een Riskja aan om de bewoners terug te laten genieten van een fietstochtje. De meeste bewoners kunnen immers niet meer zelf op de fiets springen om nog eens een ommetje door de stad of het park te maken.

Robert, die rijdt al het langst met de Riksja en heeft zeker al elk hoekje van Antwerpen gezien met één of andere passagier. Hij rijdt waar de wind en de vraag van de bewoner hem naartoe brengen. Bewoners praten nog dagen na over de geweldige tocht die ze met hem hebben gemaakt en er zijn er zelfs die op de stadskaart alle ritjes bijhouden.

Renske, die hier vorig jaar het klappen van de zweep leerde toen ze in het animatieteam werkte, begon voor de zomer ook als Riksja vrijwilliger. Zij maakte twee keer per week in de voormiddag tochtjes door het Rivierenhof, het Middelheimpark en in de buurt rond Nottebohm.

Pastoor Jos, die wekelijks de eucharistie viert in Nottebohm is ook al zo’n fervent fietser en diende zich dit jaar aan als fietsvrijwilliger. Hij had wel enkele ideeën over zo’n fietstochtje en stippelde een route uit die de riksja helemaal via de vernieuwde Scheldekaaien tot rond het Galgenweel op de Linkeroever leidde. De eerste bewoners die deze tocht met hem mochten maken waren zo enthousiast dat er bij het team wonen en leven al snel een wachtlijstje opgesteld werd met bewoners die wilden intekenen voor de linkeroevertocht.
Belangrijk tijdens deze fietsnamiddagen is het gesprek dat zich ontspint zowel tussen de bewoners die gezellig dicht op elkaar gepropt zitten in het zitgedeelte als tussen de vrijwilliger en zijn passagiers. Er ontstaat een bijzondere band tussen vrijwilliger en passagier en zo gebeurt het steeds vaker dat bewoners specifiek naar een bepaalde fietser vragen.
Nottebohm care
Jij bent voor ons een waardevol mens. We willen zien dat je hier een goed leven kan leiden, een leven dat past bij wie jij bent.

Contact